Verder studeren

Indien je wenst verder te studeren na het behalen van je diploma bachelor in de Vroedkunde, zijn er verschillende mogelijkheden.
 

Master in de verpleeg- en vroedkunde

Je kan doorstromen naar de ‘Master in de Verpleegkunde en Vroedkunde’. Na het volgen van een schakelprogramma (60 studiepunten) kan je een eenjarige master (60 studiepunten) volgen. De studie kan ook deeltijds gevolgd worden zodat een combinatie met werken mogelijk is. De opleiding wordt in verschillende universiteiten aangeboden.

De masteropleiding tot vroedvrouw specialist zet in op een combinatie van theorie en praktijk. Specifieke vaardigheden worden intensief getraind in samenwerking met een multidisciplinair team van experten nationaal en internationaal. Deze masteropleiding biedt tevens perspectieven voor onderwijsinnovatie van de opleiding tot vroedvrouw. 
Deze afstudeerrichting wordt aangeboden in Universiteit Antwerpen en KULeuven.
 

De Vrije Universiteit Brussel biedt een opleiding 'Master of Science in het management en beleid van de gezondheidzorg' aan. 

 

Verkort traject verpleegkunde voor vroedvrouwen

Je kan je ook omscholen tot verpleegkundige. De opleiding Verpleegkunde ontwikkelde een traject van 120 studiepunten, waarbij bachelors in de Vroedkunde kunnen instappen om in 2 jaar het diploma bachelor in de Verpleegkunde te halen. De afgestudeerden van dit traject hebben nadien de mogelijkheid om een banaba Pediatrische & Neonatologische Zorg te volgen die een meerwaarde is om te werken op alle afdelingen met een zorgprogramma Pediatrie.
 

(Update: 23/06/2021)

Heb je niet gevonden wat je zocht? Contacteer ons via het contactformulier of neem telefonisch contact met ons op.