Anne Huygevelt

Studie

 

In 1984 is Anne afgestudeerd als Gegradueerde Ziekenhuisverpleegkundige te Gent. Aansluitend heeft ze een jaar Vroedkunde gestudeerd in Oostende. Anne ervaart het als een meerwaarde om zowel in Oost als in West Vlaanderen een deel van haar studies gedaan te hebben.

Na deze studies heeft ze in Antwerpen nog de cursus Tropische Verpleging gevolgd.

In 2004 is Anne de opleiding ‘Oriënteren op leidinggeven’ gestart en in 2006 was deze afgerond.

Aangezien Anne geboren is voor het computertijdperk was haar kennis op gebied van informatica uiterst beperkt. Dit hiaat heeft ze zelf bijgespijkerd tijdens tal van avondcursussen.

Tot op heden is levenslang leren Anne haar motto. Wanneer ze kan pikt ze jaarlijks enkele vormingsdagen of congressen mee.

Werk 

Na wat omzwermingen (werken in Nederland en Saudie Arabië) is Anne in 1985 als vroedvrouw gestart in het UZ Gent. Tot 2007 was ze binnen deze universitaire setting met grote passie aan het werk.

In 2007 is ze aan de slag gegaan als adjunct hoofdvroedvrouw op de verlosafdeling. Het coachen van koppels bij de geboorte werd dan het coachen van een team.

Sinds 1 april 2016 tot op heden is Anne hoofdvroedvrouw van de materniteit, MIC en verlosafdeling.

Ze probeert samen met een sterk gemotiveerd team van ongeveer 45 vroedvrouwen, binnen een multidisciplinaire setting, kwaliteitsvolle zorg te verlenen.

Anne Huygevelt

VBOV vzw

Anne is al een tijd lid van de werkgroep Hoofdvroedvrouwen.  Waar mogelijk steekt ze een handje toe bij de organisatie van congressen en andere activiteiten.

Sedert 2016 toegetreden tot de Raad van Bestuur.

Midwifery Led Care en de opleiding van onze toekomstige vroedvrouwen liggen haar nauw aan het hart.

De positie van de (ziekenhuis)vroedvrouw binnen onze gezondheidszorg bevorderen en handhavenis en zal een uitdaging blijven. Daar samen met de andere leden van de Raad van Bestuur haar schouders onder steken geeft Anne veel voldoening.