Annick Bogaerts

Studie

Annick studeerde af als vroedvrouw in 1989 aan de Provinciale Hogeschool Hasselt en startte aansluitend haar klinisch werk als vroedvrouw in het Salvatorziekenhuis van Hasselt. Twee jaar later behaalde ze haar getuigschrift pedagogische bekwaamheid. In 1993 startte Annick de kandidatuur medisch-sociale wetenschappen aan de KU Leuven, waar ze in 1996 haar licentie diploma behaalde. Ze combineerde deze voltijdse opleiding met deeltijds werken als vroedvrouw. In 1999 behaalde ze een postgraduaat neonatologie. Annick volgde meerdere kortere en langere opleidingen in binnen- en buitenland. In 2013 behaalde ze de graad van

 

 

Werk

Annick werkte 13 jaar als vroedvrouw op de verloskamer, materniteit en N* van het Salvatorziekenhuis Hasselt (1998-2002). Sinds 1996 werkt ze tevens als lector aan de hogeschool UC Leuven-Limburg (voormalig KHLim), waar ze sedert 2013 programmaleider is van de onderzoeksgroep ‘Moeder en Kind’. In 2014 startte Annick bijkomend als doctor assistent aan de Universiteit van Antwerpen, waar ze in oktober 2016 werd aangesteld als Professor in de vroedkunde. Ze is hier voorzitter van MIDRep, Academisch centrum voor onderzoek, opleiding en beleidsvoorbereidend werk in vroedkunde (https://www.uantwerpen.be/nl/onderzoeksgroep/verpleegkunde-en-vroedkunde/vakgroep-en-onderzoeksgroep/cric-onderzoekslijnen/midwifery-research/ ). Sedert 2015 werkt Annick ook als postdoctoraal onderzoeker aan de KU Leuven, departement ontwikkeling en regeneratie waar ze sedert 2016 projectleider werd van een grote multicentrische gerandomiseerde leefstijlinterventie studie, Inter-act (www.interactstudie.be).

Annick Bogaerts

VBOV vzw

Annick is lid van de beroepsvereniging (VLOV) sedert haar oprichting in 1994 en ontwikkelde mee de postgraduaat opleiding GVO voor en door vroedvrouwen, ze was twee jaar lid van de werkgroep wetenschappelijk onderzoek. Sedert januari 2018 is Annick lid van de Raad van Bestuur van de VBOV.