Bevraging Bewegingsvrijheid

Deel je ervaring met bewegingsvrijheid tijdens de arbeid en bevalling!

Het Federale Kenniscentrum voor Gezondheidszorg (KCE) maakte in de federale richtlijn 139 A "Bevallingen met een laag risico" (KCE, 2010) verschillende aanbevelingen aangaande bewegingsvrijheid tijdens de arbeid en bevalling. De Vlaamse Beroepsorganisatie van Vroedvrouwen (VBOV) vzw en de Vlaamse Beroepsorganisatie voor Obstetrie en Gynaecologie (VVOG) vzw i.s.m. de Universiteit Hasselt voeren onderzoek uit naar de klinische praktijk en de ervaringen van ouders met de implementatie van deze federale richtlijnaanbevelingen zowel in een intramurale zorgcontext (op Vlaamse verloskamers) als in een extramurale zorgcontext (thuis of in een geboortehuis).

We zijn benieuwd naar jouw ervaringen met bewegingsvrijheid tijdens de arbeid en bevalling en je mening en advies voor de verbetering van de toepassing van de federale richtlijnaanbevelingen.

dansen

Bevraging moeders

Ben je bevallen thuis, in een geboortehuis of in het ziekenhuis?

Vul hier de bevraging in vóór 10 mei 2024! Het invullen van de vragenlijst zal maximaal 15 minuten duren.

QR Ouders

URL link bevraging: https://uhasselt.qualtrics.com/jfe/form/SV_e3AlxZGkywZlRbM

(Je komt in aanmerking voor deze bevraging indien je vaginaal bevallen bent of met een spoedkeizersnede nadat je in arbeid bent gegaan.) 

 

Bevraging vroedvrouwen, gynaecologen en doula's

Begeleid je zwangere vrouwen tijdens de bevalling in het ziekenhuis en of extramuraal (thuis of in een geboortehuis)? Deel dan je ervaringen met bewegingsvrijheid tijdens de arbeid en bevalling.

Vul hier de bevraging in vóór 10 mei 2024! Het invullen van de vragenlijst zal maximaal 20 minuten duren.

QR Code zorgverleners

URL Link naar de bevraging: https://uhasselt.qualtrics.com/jfe/form/SV_bjwNPYRNA05zolE

 

 

Meer informatie

Voor meer informatie over dit onderzoek of opmerkingen, neem contact op met Ines Rothmann, wetenschappelijk medewerker VBOV vzw via wetenschap@vroedvrouwen.be, 03 218.89.67.

Deze bevraging werd goedgekeurd door het Comité voor Medische Ethiek van de Universiteit Hasselt op 23 april 2024 (CME2024/021).

 

Communicatiemateriaal

Help mee beide oproepen te verspreiden door een flyer op te hangen op je verloskamer of in je praktijk. Hier vind je de flyer voor zorgverleners en hier de flyer voor mama's.

We vragen je ook vriendelijk om mama's via je eigen (sociale) media kanalen op te roepen om de vragenlijst voor mama’s in te vullen. Dit kan eenvoudig door de posts op Facebook en/of Instagram te delen.

 

logos