Dorien Lanssens

Studie

In 2009 startte Dorien met haar studies tot vroedvrouw aan Vroedkunde Limburg in Hasselt. In 2012 behaalde ze dit diploma en onmiddellijk hierna vatte Dorien de Master in de Verpleeg- en Vroedkunde aan, bij de Katholieke Universiteit Leuven. Na het behalen van dit diploma begon Dorien in september 2014 aan haar doctoraatsonderzoek aan de Universiteit van Hasselt in samenwerking met het Ziekenhuis Oost Limburg. De titel van dit doctoraat was: ‘A remote monitoring follow-up program for women with gestational hypertensive disorders: The midwife in the pocket’, en werd begeleid door Prof. Dr. Wilfried Gyselaers. Deze studie is vooral bekend als de PREMOM (Pregnancy Remote Monitoring) studie.  

 

Werk

Van september 2014 dot september 2018 werkte Dorien als doctoraatsstudent aan de Universiteit van Hasselt en het Ziekenhuis Oost Limburg. Dit in de cluster gynaecologie en onder het domein Mobile Health Unit. Na het behalen van haar doctoraat in september 2018, begon Dorien onmiddellijk als postdoctoraal onderzoeker aan de UHasselt. Tijdens haar postdoctoraal onderzoek wordt de PREMOM studie verder uitgerold over Vlaanderen.

Verder werkt Dorien mee aan de opleiding Master in de Verpleeg- en Vroedkunde, die in september 2023 van start gaat aan de UHasselt. Tot slot geeft Dorien vaak les over foetale (STAN) monitoring aan zowel student vroedvrouwen, als vroedvrouwen die reeds in het werkveld staan.

Dorien Lanssens

VBOV vzw

Dorien werd in 2009 lid wanneer ze haar studies als vroedvrouw begon. Bij het afstuderen behaalde ze de VLOV-prijs voor ‘Vroedvrouw van het Jaar’. Na een korte pauze van 2012 – 2013, hernam Dorien haar lidmaatschap in 2014 en werd zij lid van de werkgroep ‘Wetenschappelijk onderzoek’. Sinds 2021 is Dorien de voorzitter van deze werkgroep.