Eveline Mestdagh

Studie

Eveline studeerde in 2002 af als vroedvrouw aan de Karel De Grote Hogeschool van Antwerpen. Vervolgens behaalde zij haar licentiaat in de medisch sociale wetenschappen optie verplegingswetenschappen aan de Universiteit van Gent. De honger naar kennis blijft groot en in 2009 behaalde Eveline haar opleiding tot juridisch expert in de verpleeg- en vroedkunde. In 2012 behaalde zij haar titel gerechtelijk expert in de verpleeg- en vroedkunde. Sinds mei 2014 is Eveline begonnen bij het Centre for Research and Innovation in Care aan de universiteit Antwerpen als PhD-student.

 

Werk

Tussen 2002 en 2005 werkte Eveline halftijds (in combinatie met haar studie) als nachtverpleegkundige in Hof Ter Schelde en het Sint- Vincentius ziekenhuis te Antwerpen.  Van 2005-2007 werkte Eveline als vroedvrouw in het ZNA-St. Erasmus ziekenhuis te Borgerhout. In 2007 was Eveline één jaar actief als MKG-datamanager in het ZNA-Middelheim ziekenhuis te Antwerpen. Sedert 2008 is Eveline actief als stagecoördinator en 100% lector binnen de opleiding bachelor in de vroedkunde aan de Artesis Plantijn Hogeschool Antwerpen. Sinds september 2011 is ze opleidingshoofd van deze opleiding. Eveline vindt het een voorrecht om nieuwe, enthousiaste vroedvrouwen te mogen opleiden en proclameren.

 

Eveline Mestdagh

VBOV vzw

Eveline is lid van de redactieraad sinds 2011. "Het onderwijs geeft me het voordeel om hier innovatief mee aan de slag te gaan en mee te ‘vechten' voor een degelijke opleiding tot kwalitatief hoogstaande en waardevolle vroedvrouwen." Sedert oktober 2012 bekleedt zij ook de functie van voorzitter van de werkgroep opleiding, waar zij met een team van enthousiaste opleidingshoofden, alsook het werkveld de opleiding tot vroedvrouwen continu verder uitbouwt en actualiseert. Sinds 2014 zit Eveline in de beheerraad van de VLOV vzw. Vanaf 01/01/2016 is ze lid van de raad van bestuur van de VBOV vzw.