Gezond leven

Duiding van de organisatie / Visie en Missie 

 

Het Vlaams Instituut Gezond Leven vzw heeft één doel: een gezonder Vlaanderen. We willen mensen op een toegankelijke manier helpen om gezond(er) te leven, en samen met hen en het beleid gezondere leefomgevingen creëren. Klinkt ambitieus? ‘t Zal wel zijn. Ambitie hebben we met hopen. Maar we hebben ook een ijzersterk team experten om die ambitie waar te maken. Zij komen naar buiten met onderbouwd advies, methodieken, opleidingen en objectieve, wetenschappelijke informatie.

De letters ‘vzw’ in onze naam staan er niet zomaar. Gezond Leven is een onafhankelijk expertisecentrum en heeft geen enkel commercieel belang. De enige winst die we beogen, is gezondheidswinst. Hoe we dan aan onze middelen komen? Vooral via beheersovereenkomsten met en projecten van de Vlaamse overheid. Maar we tekenen ook op andere projectoproepen in die streven naar een gezondere samenleving en staan organisaties en ondernemingen graag bij met advies rond gezondheidsbevordering.

De Task Force Rookvrije start heeft als basisidee:  "Elk kind verdient een rookvrije start". Roken voor, tijdens en na de zwangerschap houdt risico’s in. Maar stoppen met roken is niet altijd gemakkelijk. Help (aanstaande) ouders de eerste stap zetten.

Afvaardiging vanuit de VBOV 

Katrien De Wilde zit voor de VBOV in het themaoverleg -Tabak 

Marlene Reyns is afgevaardigde voor de VBOV in de Task Force Rookvrije start 

Contactpersoon voor de VBOV 

Katrien De Wilde:  katrien.dewilde@odisee.be

Verder lezen 

https://www.gezondleven.be/themas/tabak

https://www.gezondleven.be/projecten/rookvrije-start