Joke Muyldermans


Studie

Joke studeerde in 2006 af als vroedvrouw aan de Erasmushogeschool Brussel en in 2008 als Master in de Verpleeg- en Vroedkunde, optie moeder-en kindzorg, aan de Katholieke Universiteit Leuven. Haar masterproef ‘Reduction of maternal mortality by 2015 in the District of Huye, Rwanda: Obstructions in the working environment of future midwives’ deed ze binnen het IMPORE-project in Rwanda. In 2011 behaalde ze het diploma lactatiekundige IBCLC.

 

Werk

Van 2007 tot 2015 was Joke werkzaam bij vzw De Bakermat, Praktijk voor Vroedkunde en  Expertisecentrum Kraamzorg. In oktober 2015 startte ze haar eigen vroedvrouwenpraktijk InTeam in Hoeilaart op. Sinds december 2010 combineert ze deze job met de functie als hoofdredacteur van het Tijdschrift voor Vroedvrouwen. Sinds 2011 werkt Joke deels als lector aan de Erasmushogeschool Brussel. Joke is bestuurslid van ELACTA, de European Lactation Consultant Alliance sinds mei 2020. In februari 2022 startte Joke als onderzoeksmedewerker aan de VUB, faculteit farmacie, met onderzoek naar covid-19 vaccinatie tijdens borstvoeding. 

Joke Muyldermans

VBOV vzw

 

Joke is VBOV-lid sinds het volgen van haar bacheloropleiding. Sinds december 2010 leidt ze binnen haar functie als hoofdredacteur de redactieraad van het Tijdschrift Voor Vroedvrouwen. Verder is Joke ook lid van de werkgroep wetenschappelijk onderzoek en profilering en zit ze in de beheerraad van de VBOV vzw. In 2014 nam Joke de fakkel van voorzitter van de VBOV over van Marlene Reyns. Van 2018 tot en met 2021 vervulde ze de functie penningmeester. Vanaf 2022 zette ze een klein stapje terug, maar blijft uiteraard actief in het dagelijks bestuur.

Vanuit de VBOV tracht ze in verschillende raden en adviesgroepen te zitten om zo de belangen van de vroedvrouw en moeder en kind te verdedigen.