Katrien Beeckman

Studie

Katrien studeerde af als vroedvrouw in 2001 (Arteveldehogeschool), behaalde een licentie in de medisch sociale wetenschappen, optie Gezondheidsvoorlichting en Opvoeding en de academische initiële lerarenopleiding in de sociale gezondheidswetenschappen aan de Universiteit Gent in 2004. In 2011 beëindigde ze haar doctoraat in de sociale gezondheidswetenschappen aan de Vrije Universiteit Brussel.

 

Werk

In 2002 ging Katrien aan de slag als vroedvrouw op de materniteit – verloskamer in Asse. In 2004 combineerde ze deze job part-time met onderzoek naar postnatale lange termijn klachten bij Kind en Gezin in samenwerking met de Arteveldehogeschool. In 2005 ging Katrien aan de slag als PWO medewerker in het onderzoek naar de ervaring met de perinatale zorgverlening bij van kansarme moeders in Gent (Arteveldehogeschool). In maart 2005 verliet Katrien de praktijk in Asse om een onderwijstaak op te nemen binnen de bachelor vroedkunde (Arteveldehogeschool) en als assistent te starten binnen de opleiding master in management en beleid van de zorg aan de VUB. Van 2006 tot mei 2011 werkte Katrien voltijds aan haar doctoraat naar determinanten van prenatale zorgtrajecten in Brussel (VUB). Sinds augustus 2011 is ze aangesteld binnen de onderzoekcel Nursing and Midwifery Research van het UZ Brussel met als doel er onderzoek voor verpleeg- en vroedkundigen uit te bouwen. Daarnaast werkt Katrien een klein percentage als lector binnen de opleiding vroedkunde aan de Erasmushogeschool Brussel.

 

Katrien Beeckman

VBOV vzw

Lid van de VLOV was Katrien sinds haar opleiding. Sinds 2012 maakt ze deel uit van de redactieraad van de VLOV en sinds 2014 ook van de werkgroep wetenschappelijk onderzoek.