Marlene Reyns

Studie

Marlene heeft in 1983 haar verpleegkundige studies beëindigd in het HIMM, Sint-Niklaas. Daarna behaalde ze haar diploma van vroedvrouw via de Centrale Examencommissie. Ze heeft nog vele verschillende bijkomende opleidingen gevolgd o.a. een pedagogische opleiding, de opleiding Neonatologie, Childbirth educator - bij de National Childbirth Trust en IBCLC (Internationaal erkende lactatiekundige) sinds 2005.

 

Werk

Na enkele interims vond ze in februari 1987 haar vaste stek in het  AZ Nikolaas te Sint-Niklaas. Sindsdien en nu nog steeds doet ze er nachtdienst. De verloskamer, de materniteit en neonatologie zijn haar werkterrein.

In het voorjaar van 1987 startte ze met GVO-cursussen in haar dorp. In september 1994 startte ze als zelfstandige vroedvrouw  in de thuiszorg. Zij biedt alle mogelijke zorg aan als zelfstandige vroedvrouw.

Marlene is gastdocent in verschillende opleidingen.

 

 

Marlene Reyns

VBOV vzw

In 1996 startte ze met het coördineren van een opleiding voor vroedvrouwen: "Info voor en begeleiding van aanstaande ouders" binnen de VLOV vzw. Dit deed ze samen met een daarvoor gevormde, goed gemotiveerde werkgroep.

In 1997 werd ze lid van de raad van bestuur van de VLOV vzw en in september 2001 werd ze met veel plezier voorzitter van onze beroepsorganisatie. Marlene deed haar werk als voorzitter van de VLOV vzw gedurende twaalf jaar dagelijks met veel ijver en enthousiasme.  Van 2014 t.e.m. 31/12/2017 is zij de schatbewaarder van de VBOV vzw.

Sinds 1 januari 2018 neemt zij graag de opdracht van voorzitter van de VBOV vzw op zich om met een groot enthousiasme de vroedvrouw binnen onze samenleving te versterken en dit samen met  een divers samengestelde raad van bestuur. Tevens ziet zij dit als een opportuniteit om de volgende generatie vroedvrouwen voor te bereiden op leidinggevende functies.