Narjes Madhloum

Studie

Narjes studeerde af als vroedvrouw in 2006 met grote onderscheiding aan de Katholieke Hogeschool te Leuven (latere UCLL). Geïnspireerd door haar werk en interesse in perinatale diagnostiek, volgde ze een training in verloskundige echografie aan het Radboud ziekenhuis in Nijmegen, Nederland. Haar groeiende nieuwsgierigheid over de verschillende verloskundige praktijken in verschillende landen en haar interesse in het continue verbeteren van de zorg hebben haar aangezet om de Master in de Verpleeg- en Vroedkunde te behalen aan KULeuven in 2013. Gebeten door wetenschappelijk onderzoek begon Narjes aan haar doctoraatsonderzoek, waar ze in 2019 een doctoraat in de biomedische wetenschappen heeft behaald aan de Universiteit van Hasselt. 

 

Werk

Narjes werkte als vroedvrouw in het Verenigd Koninkrijk, Nederland en België. Door deze unieke ervaring en als zorgprofessional met een migratieachtergrond, was ze overweldigd door de variërende ziekenhuisculturen in de verschillende landen en de uitdagingen die de zorg tegen aan loopt bij het bieden van de beste zorg aan een diverse populatie. Dit heeft geleid dat ze haar postdoctorale onderzoek richt op diversiteit in de zorg, met als doel het ontwikkelen en implementeren van strategieën in de gezondheidszorg om preventie en toegankelijkheid te verbeteren en om de onvervulde zorgbehoeften van zowel zorgprofessionals als patiënten met een migratieachtergrond te onderzoeken.

Narjes werkt eveneens mee met de opleiding Master in de Verpleeg- en Vroedkunde aan UHasselt, die in 2023 van start gaat.

Gedreven door haar passie als verloskundige & wetenschappelijke onderzoeker is ze de oprichtster geworden van het project ‘Empowering Women in Healthcare’ met als hoofddoel ‘to move women’s health forward’. Met dit project streeft ze naar het fundamentele recht op de hoogst haalbare standaard van gezondheidskennis, waaronder fysiek, mentaal en sociaal welzijn.

 

Narjes Madhloum

 

VBOV vzw

In 2011 is Narjes lid geworden van de VLOV en sinds 2021 maakt ze deel uit van de werkgroep wetenschappelijk onderzoek en is tevens nieuw lid in de Raad van Bestuur. Recent is Narjes het engagement aangegaan om de organisatie in het dagelijkse bestuur bij te staan als penningmeester.