Joke Muyldermans

Studie

Joke studeerde in 2006 af als vroedvrouw aan de Erasmushogeschool Brussel en in 2008  als Master in de Verpleeg- en Vroedkunde, optie moeder-en kindzorg, aan de Katholieke Universiteit Leuven. Haar masterproef ‘Reduction of maternal mortality by 2015 in the District of Huye, Rwanda: Obstructions in the working environment of future midwives’ deed ze binnen het IMPORE-project in Rwanda. In 2011 behaalde ze het diploma lactatiekundige IBCLC.

 

Werk

Sinds 2007 is Joke werkzaam bij vzw De Bakermat, Praktijk voor Vroedkunde en  Expertisecentrum Kraamzorg. Sinds december 2010 combineert ze deze job met de functie als hoofdredacteur van het Tijdschrift voor Vroedvrouwen. In 2011 startte Joke voor 40% als lector aan de Erasmushogeschool Brussel.

Voor het uitwerken van haar masterproef heeft Joke twee maanden in Rwanda gewerkt en ook tijdens haar basisopleiding deed ze reeds drie maanden Afrika ervaring op in Gambia en Senegal. Afrika ligt haar nauw aan het hart. Ze probeert dan ook op regelmatige basis terug te keren naar Rwanda om ook daar haar steentje bij te dragen.

Joke Muyldermans

VBOV vzw

Joke is VLOV-lid sinds het volgen van haar bacheloropleiding. Sinds december 2010 leidt ze binnen haar functie als hoofdredacteur de redactieraad van het Tijdschrift Voor Vroedvrouwen. Verder is Joke ook lid van de werkgroep wetenschappelijk onderzoek en profilering en zit ze in de beheerraad van de VLOV vzw. In 2014 nam Joke de fakkel van voorzitter van de VLOV over van Marlene Reyns.

Van 1/01/2016 tot 31/12/2017 was ze voorzitter van de VBOV vzw. Vanuit de VBOV tracht ze in verschillende raden en adviesgroepen te zitten om zo de belangen van de vroedvrouw en moeder en kind te verdedigen. 

Sinds 1/1/2018 is Joke penningmeester van de beroepsorganisatie.