Redactie Brieven aan Jonge Ouders

Duiding van de organisatie

Brieven aan Jonge Ouders is een gratis magazine van de Gezinsbond, dat tweemaandelijks bezorgd wordt aan jonge ouders in samenwerking met agentschap Opgroeien. In Vlaanderen ontvangen ouders het magazine tijdens het eerste levensjaar automatisch.

Het staat boordevol tips van experten en geruststellende weetjes over de ontwikkeling en opvoeding van het jonge kind. Daarnaast vind je er ook herkenbare verhalen over dat bijzondere gevoel (mee)mama of papa te zijn. Telkens netjes afgestemd op de leeftijd van het kind.

De magazines worden samengesteld door een redactieraad waarin verschillende disciplines zetelen. Ook de VBOV vzw maakt deel uit van de redactieraad.

 

Visie

De Gezinsbond werkt aan een gezins- en kindvriendelijke samenleving waar iedereen zich thuis voelt en zijn stem kan laten horen, los van zijn achtergrond en familiale situatie.

 

Missie

De Gezinsbond is dé partner voor elk gezin in alle levensfasen. Ze brengen gezinnen samen, versterken hen en komen op voor een gezins- en kindvriendelijke samenleving.

 

Afvaardiging vanuit de VBOV

Maryse Ide - communicatiemedewerker VBOV vzw

 

Frequentie van overleg

De redactieraad komt 2 à 3 maal per jaar online en live samen om te brainstormen over een bepaald thema.

 

Communicatie verantwoordelijke

Maryse Ide - communicatie@vroedvrouwen.be