Serena Debonnet

Studie

In 1994 behaalde Serena het diploma van vroedvrouw in het St. Elizabethinstituut in Leuven. Eerst deed Serena de traditionele 3 jaar verpleging en nadien volgde zij de opleiding van vroedvrouw, dit was een zeer bewuste keuze. Nadien bleef Serena bijstuderen: cursus leiding geven, voortgezette opleiding vroedkunde, info voor en begeleiding van aanstaande ouders van de VLOV vzw, actualisering verloskundige methoden en het postgraduaat lactatiekunde IBCLC.

 

Werk

Gedurende de afgelopen jaren doorliep Serena heel wat facetten binnen de verloskunde, van fertiliteit naar verloskamer.

Momenteel werkt zij als Nederlandstalige coördinator voor België aan het pilootproject BFHI van het Ministerie van Volksgezondheid. Tevens zet Serena zich in op de consultatie van een Brussels ziekenhuis waar zij voornamelijk de aanstaande ouders voorbereidt op de komst van hun baby. Daarnaast werkt ze voor ONE, consultaties met Franstalige allochtone zwangeren.

Aan de toekomstige lactatiekundigen  geeft zij les in de opleiding van Gent en in enkele hogescholen is Serena gastdocent rond het thema borstvoeding. Een gevarieerd programma dat goede organisatie vraagt en waarbij Serena een evenwicht probeert te houden tussen werk en gezin.

Serena Debonnet

VBOV vzw

Na het volgen van verschillende studiedagen en de opleiding "Info voor en begeleiding van aanstaande ouders" bleef zij aan de VLOV vzw kleven. Zij sloot zich aan bij de "Werkgroep Bijscholingen" en na enkele jaren nam zij de fakkel over van de voorzitter. Deze groep is een gezellige en een creatief denkende groep met een plezierige visie op het leven. Zij zien elkaar maandelijks en als vaste troeven organiseert deze groep de "5de mei" en de "trefdag". Ondertussen is zij ook al enige tijd lid van de Raad van Beheer. 

Een helpende hand tijdens een vergadering van ICM in Brussel werd het begin van nieuwe internationale vroedvrouwcontacten.
Op ICM Wenen gaf Serena een lezing en tijdens ICM Australië en Glasgow vertegenwoordigde zij de BMA (Belgian Midwives Association) als afgevaardigde voor België.

Tijdens ICM Praag in 2014 werd Serena verkozen tot lid van de ICM board voor de komende drie jaar. Zij zal Centraal Europa afvaardigen.

Binnen de Federale Raad voor de Vroedvrouwen neemt ze het op voor de visie van de VLOV vzw en werkt ze mee in de werkgroep "permanente vorming" .

Allemaal unieke ervaringen waar een vroedvrouwenhart warm van wordt en dit dankzij de VLOV vzw!

Sinds 01/01/2016 is Serena lid van de raad van bestuur van de VBOV vzw.