Suggesties challenge #beweegjevrij

Heb je een Instagram account?

Je kan op een gemakkelijke manier een filmpje maken met Instagram Reel.

  1. Open de Instagram app op je telefoon
  2. Rechtsboven, links van het hartje, zie je een plusje. Klik er op.
  3. Klik vervolgens op 'Reel'
  4. Klik op 'Duur' links van je scherm onder het muzieknootje. Hier kan je de duur van het filmpje kiezen. Kies voor het maximum van 60 seconden.
  5. Klik vervolgens op de muzieknoot links op het scherm. In het zoekvakje 'Muziek zoeken' typ je 'swing gonzales'. Je selecteert dit lied. Voor het dansje gebruik je de eerste minuut van het liedje. Dit kan je onderaan je scherm selecteren door te schuiven op de geluidsbalk
  6. Klik op 'Klaar' rechts bovenaan.
  7. Je bent nu klaar om het filmpje op te nemen. Dit kan door in het midden van het scherm onderaan op het play icoontje te klikken. De muziek begint te spelen en dansen maar. Je kan ook de timer gebruiken (icoon van chronometer links van je scherm) om de opname pas te starten na een vooraf ingestelde tijd. 
  8. Heb je het filmpje opgenomen? Deel het op je Instagram pagina met de #beweegjevrij en @VlaamseBeroepsorganisatievanVroedvrouwen. Tag vrienden, kennissen en collega’s en nodig hen uit om ook mee te dansen en hun filmpje te posten.

 

Wil je het filmpje dat je maakte met Instagram Reel ook delen op Facebook?

1.  Ga naar de post van je filmpje en klik rechts bovenaan op de drie puntjes.
2. Klik op 'link kopiëren'
3. Je kan de link naar het filmpje nu plakken in een programma dat Instagram video's download zoals bv. igram.io
4. Je hebt nu een mp4 bestand van het filmpje dat je ook kan delen op Facebook
 

Heb je enkel een Facebook account?

Op Facebook kan je momenteel geen muziekvideo's maken. Je kan uiteraard altijd zelf een filmpje maken met je camera en dit dan uploaden op Facebook. Het liedje 'Swing' van Gonzalez vind je o.a. hier op youtube