#vroedvrouwenindeshit

Help de vroedvrouwen uit de shit!
 

> Onderteken hier de petitie


Vroedvrouwen worden onderbetaald en strijden al jaren voor een herwaardering van hun loon. Na tien jaar was er een brede consensus dat de sector bijna 7 miljoen extra kreeg. Nu blijkt er helemaal niets voorzien te zijn in de begroting van de minister. Een ware mokerslag voor alle vroedvrouwen!

De extra middelen waren voorzien voor de vroedvrouwenzorg vanaf dag zes na de geboorte omdat die tot op heden zwaar onderbetaald wordt. Dit zou een eerste stap geweest zijn naar een correcte verloning.

Vroedvrouwen willen hun kwaliteitsvolle zorg voor moeder en kind op een leefbare manier kunnen verderzetten. Om bij beleidsmakers aan te dringen om deze beslissing te herbekijken roepen we iedereen op om deze boodschap massaal te delen, de petitie te ondertekenen en in de opmerkingen te laten weten waarom de zorgen van de vroedvrouw voor jou waardevol waren, ook ná de vijfde dag van de geboorte!

De vroedvrouwen steunen doe je zo:

 • Neem een foto van een vuile luier of gebruik één van de kant-en-klare visuals
  Download visual 1

  Download visual 2
  Download visual 3
  Download visual 4
  Download visual 5
   
 • Deel de foto op jouw sociale media met de #vroedvrouwenindeshit en tag minister Frank Vandenbroucke en de VBOV ('Vlaamse Beroepsorganisatie voor Vroedvrouwen' op Facebook en 'VBOV Careforlife' op Instagram).
   
 • Onderteken hier de petitie. Opmerking: je handtekening is pas geldig na bevestiging via de mail die je zal ontvangen.

Veel dank alvast voor je medewerking!

Sharing is caring!