Warmste Week - Vroedvrouwen branden een vlam voor de kersverse gezinnen

Kraamkaartjes

Ook tijdens de pandemie staat de vroedvrouw steeds klaar om de jonge gezinnen te ondersteunen en begeleiden in het jonge ouderschap. Omdat de pasbevallen gezinnen het in deze coronatijden moeten doen met minder warme knuffels, ondersteunende bezoekjes en helpende handen van hun omgeving laten we onze vlam extra voor hen branden.

Voor de Warmste Week willen we hen verrassen en een hart onder de riem steken met kraamkaartjes om ondersteuning of helpende handen aan te bieden.

Ken je ouders die pasbevallen zijn en wil je graag iets voor hen betekenen?

Download hier één van de zes kraamkaartjes en stuur ze op via mail of sociale media.

Collage kraamkaartjes


Bevallen en kraamtijd in COVID-19 tijden

Dat de huidige pandemie een impact heeft op ons hele leven, is een open deur intrappen. Ook de bevalling en de kraamtijd ziet er vandaag de dag anders uit dan anders. 
Het zorgde voor rust op de materniteiten waar de ouders konden genieten van elkaar tijdens de eerste, intense dagen. Er was meer tijd en rust om de borstvoeding op te starten en mama kon ongestoord rusten na een onderbroken nacht. Ook thuis bleef het bezoek weg en kon het gezin op eigen tempo een weg zoeken in het prille ouderschap.

Zo getuigt ook deze moeder: 

"Hoe ik de stilte en rust in het ziekenhuis heb ervaren? Hoewel ik bezoek miste van mijn ouders, zussen en broers... was ik blij dat ik al de rest niet hoefde te zien. Dat ik lekker kon genieten van de rust en van mijn Isra." (Amina, april 2020)

De keerzijde van de medaille is het gemis van het delen van deze bijzondere tijd met vrienden en familie en de helpende handen die minder beschikbaar zijn. 

"Wat ben ik verdrietig en boos dat dit vieze beestje me mijn kraamtijd, waar ik zo naar uitgekeken heb, afneemt!" (Marijke)

Lees hier de getuigenissen uit COVID-dagboeken van moeders Amina, Marijke en andere.

Extra aandacht voor jonge gezinnen

Met de kraamkaartjes willen de vroedvrouwen de ouders extra hulp en aandacht schenken tijdens deze unieke periode in hun leven die niet meer terugkomt. Ook met de huidige coronamaatregelen kunnen we er voor hen zijn en de bijzondere kraamtijd met hen delen!