Zomeractie: de vroedvrouwenfiets door Vlaanderen!

De vroedvrouwenfiets

Foto_vroedvrouwenfiets

Deze zomer rijdt de vroedvrouwenfiets door Vlaanderen van vroedvrouw naar vroedvrouw om zo bijzondere en hartverwarmende geboorteverhalen te verzamelen.

Met de elektrische vroedvrouwenfiets fietst een vroedvrouw van haar thuis-, werk- of praktijkadres naar een collega vroedvrouw. Ze spreekt een geboorteverhaal in en maakt een foto- of videoverslag van haar tocht en ontmoeting met haar collega of een mama of papa die ze begeleidde bij de geboorte van hun kind.

In de loop van de zomer worden deze mooie verhalen, video's en foto's gedeeld op sociale media en op deze pagina. Hou ons in de gaten!

Fietsroute

De 'Ronde van de vroedvrouwen' start in De Klinge, bij Sint-Gillis-Waas en gaat via Mechelen naar Beerzel, Geel, Aarschot, Herent, Kessel-Lo, Erps-Kwerps, Hoeilaart, Halle, Ninove, Gent, Deinze, Zaffelare, terug naar De Klinge.

route vroedvrouwenfiets

 

Op 23 september organiseren we met de vroedvrouwenfiets een speciale 'Ronde van Gent', langs de Gentse ziekenhuizen en het Sint-Vincentiusziekenhuis in Deinze. Lees hier later meer over!
 

Vragen over de vroedvrouwenfiets?

Mail naar communicatie@vroedvrouwen.be!
 

Verslag vroedvrouwenfiets