Zomeractie: de vroedvrouwenfiets door Vlaanderen!

Foto fietsDe vroedvrouwenfiets

Deze zomer rijdt de vroedvrouwenfiets door Vlaanderen van vroedvrouw naar vroedvrouw om zo bijzondere en hartverwarmende geboorteverhalen te verzamelen.

Met de elektrische vroedvrouwenfiets fietst een vroedvrouw van haar thuis-, werk- of praktijkadres naar een collega vroedvrouw. Ze spreekt een geboorteverhaal in en maakt een foto- of videoverslag van haar tocht en ontmoeting met haar collega of een mama of papa die ze begeleidde bij de geboorte van hun kind.

In de loop van de zomer worden deze mooie verhalen, video's en foto's gedeeld op sociale media en op deze pagina. Hou ons in de gaten!

Fietsroute

De 'Ronde van de vroedvrouwen' start in De Klinge, bij Sint-Gillis-Waas en gaat via Mechelen naar Beerzel, Geel, Aarschot, Herent, Kessel-Lo, Hoeilaart, Gent, terug naar De Klinge.

route vroedvrouwenfiets

 
Wil je graag meefietsen?

Heb je flinke fietsbenen voor een (elektrisch) fietstochtje van 20 à 30 km in de periode van 1/9 tot 21/9, zitten er fijne geboorteverhalen in je hoofd die je graag wil delen en maak je graag een foto- of videoverslagje van je tocht? 

Momenteel zijn we nog op zoek naar een vroedvrouw uit Aalst, Wetteren,...om naar Gent te fietsen in de eerste helft van september. 

Zin om mee te doen? Mail naar communicatie@vroedvrouwen.be!
 

Verslag vroedvrouwenfiets
Etappe 1: De Klinge - Antwerpen

Eind juli vertrok de vroedvrouwenfiets vanuit De Klinge richting Antwerpen! De aftrap werd gegeven door onze voorzitter, Marlene Reyns. Zij fietste naar vroedvrouw Birgitta. Onderweg passeerde ze een mama waar ze vorig jaar de bevalling mocht van begeleiden!

Bekijk dit filmpje voor een verslag van haar fietsavontuur en de verhalen.

Foto fietstocht Marlene

 
Etappe 2: Antwerpen - Mechelen

Vroedvrouw Birgitta Le Clef vertrok op 18 juli met de vroedvrouwenfiets in Antwerpen. Onderweg kwam ze enkele ouders tegen, maar ook de mooie nieuwe graffiti muur van Mathias Schoenaerts.

Uiteindelijk werd de fiets doorgegeven aan vroedvrouw Dominique in Mechelen voor alweer een nieuwe tocht met nieuwe verhalen.

Bekijk hier het filmpje van haar fietstocht.

Foto fietstocht Birgitta    Foto fietstocht Birgitta    Foto fietstocht Birgitta

 

Etappe 3: Mechelen - Beerzel

En de vroedvrouwenfiets ging verder...van Mechelen naar Beerzel. Vroedvrouw Dominique Franquet reed naar vroedvrouw Natalie Peeters en schreef een mooi verhaal. Ze maakte ook een sfeerfilmpje van haar tocht! 

 

Etappe 4: Beerzel - Geel

Op 4/8, net vóór de hittegolf, was het aan vroedvrouw Natalie Peeters. Samen met haar nieuwe collega sprong ze op de fiets en reden ze van Beerzel naar Geel bij collega Tinne Alen 🤩 Benieuwd naar het avontuur van deze toppers? Bekijk dan zeker dit filmpje.

Foto fietstocht Natalie Peeters      Foto fietstocht Natalie Peeters

 
Etappe 5: Geel - Aarschot

☀️🌡Hittegolf of niet...onze dappere 💪 vroedvrouwen fietsen 🚴‍♂️verder! Maandag fietste vroedvrouw Tinne Alen 's morgens vroeg van Geel naar collega-vroedvrouw Katrien Van De Velde, een 30-tal km verder in Aarschot!
Tinne genoot van de ontmoeting 😷 met haar collega bij een gezellig kopje koffie ☕️ in de tuin 🌳☀️.
Met haar fietstocht wil Tinne ook 'huisbezoeken met de fiets' 🚴‍♂️ promoten. Net zoals de vroedvrouwen vroeger deden. Niet alleen goed voor het milieu 🌿 maar ook goed voor de gezondheid van de vroedvrouw: een lichaam in beweging en geen file- en parkeerstress 🚗, heerlijk 😍!!

foto fietstocht Tinne Alen    foto fietstocht Tinne Alen