FAQ kraamtijd

Belang van een vroedvrouw

Kind&Gezin komt al langs, waarom zou ik ook nog een beroep doen op een vroedvrouw?

In de periode voor of net na de geboorte neemt een verpleegkundige van Kind en Gezin uit jouw buurt contact op om kennis te maken. Zij geeft je ook de gegevens van het regiohuis waar je terecht kan en een afspraak voor een huisbezoek binnen de 14 dagen na je thuiskomst.

In de periode tussen het ontslag uit het ziekenhuis en het huisbezoek van de verpleegkundige van Kind en Gezin kan je echter al heel wat kleine of grote vragen hebben. Daarvoor kan je beroep doen op een vroedvrouw in je buurt.

Soms zal de kinderarts ook liever hebben dat je baby vroeger nagekeken wordt, dit kan uiteraard door de vroedvrouw. Zij neemt de verdere medische verantwoordelijkheid voor je baby en voor jou als pas bevallen moeder op zich.

Aangezien de vroedvrouwen samenwerken met Kind en Gezin zorgt dit voor een naadloze overgang tussen je ziekenhuisverblijf en het eerste huisbezoek van de verpleegkundige.

Op onze website kan je meer informatie vinden over wat de vroedvrouw voor jou kan betekenen en kan je zoeken naar een vroedvrouw in je buurt. Maak in de zoekmachine gebruik van het trefwoord 'Postnatale zorg' om een vroedvrouw te vinden die je na de bevalling kan begeleiden.

Heb je niet gevonden wat je zocht? Contacteer ons via het contactformulier of neem telefonisch contact met ons op.