De vroedvrouw

Vroedvrouwen werken in de thuiszorg en in het ziekenhuis en hebben binnen hun werkterrein een duidelijke visie en missie:

De vroedvrouw creëert een omgeving waarin de vrouw kan groeien in het moederschap.”

Vroedvrouwen spelen een steeds grotere rol in prenatale raadplegingen, zowel autonoom als in samenwerking met gynaecologen en huisartsen. Zo worden toekomstige ouders goed geïnformeerd, krijgen ze professioneel advies en wordt de fysiologie van arbeid en bevalling bewaakt.

Vroedvrouwen zijn dus centrale zorgverlener om het zwangere vrouwen en hun gezin te begeleiden en ondersteunen doorheen hun reproductieve periode. Met andere woorden:

“De kracht van vrouwen wordt versterkt door de kracht van vroedvrouwen."

Als VBOV pleiten we dat elke vrouw toegang krijgt tot veilige zorg. Dat ze ondersteund wordt door bekwame vroedvrouwen, die haar empoweren, die haar vertrouwen geven, die haar omringen en begeleiden met het respect dat zij verdient.

Hier kom je meer te weten over de De kracht van vroedvrouwen en waarom we vanuit de VBOV vzw wensen voor elke toekomstige moeder een vroedvrouw!

Lees je graag in een oogopslag wat een vroedvrouw voor jou kan betekenen? Neem zeker een kijkje in onze folder.


 

Birthmatters.be reikt keuzes aan door het bieden van informatie, recente wetenschappelijke inzichten en cijfers rond geboortezorg.

 


 

Birth Matters

Heb je niet gevonden wat je zocht? Contacteer ons via het contactformulier of neem telefonisch contact met ons op.